LOPPUUNMYYTY ­ TAMK / kuvataiteen koulutusohjelman lopputyönäyttely 2010
5.5.-25.5.2010

LOPPUUNMYYTY on osa vuosittain toukokuussa järjestettävää Tampere Art Factory ­tapahtumaa Tampereen Finlaysonin alueella. Vuonna 2010 TAF koostuu Kansainvälisestä viikosta 3.5.­7.5. työpajoineen ja seminaareineen, TAMK / kuvataiteen Loppuunmyyty ­näyttelystä sekä TAMKin viestinnän lopputöitä esittelevästä osiosta.

Taidekeskus Mältinrannassa esittäytyvät seuraavat kuvataiteilijat: Merja Hannele Laine, Tanel Päll, Anna Rahkola, Pekko Rinkinen, Catrine Sohlberg, Mikko Tapio ja Mia Valkonen.

galleria
Yleiskuva TAMK:n näyttelystä Galleriassa.
Merja Hannele Laine:
Taiga
Revontulet

Tanel Päll:
Sätkynukke-Jeesus

Anna Rahkola:
Road Trip (osa)
Road Trip (osa)

Pekko Rinkinen:
Nimetön
Nimetön

Studio
Yleiskuva TAMK:n näyttelystä Studiossa.
Catrine Sohlberg:
Tieto
Styks

Mikko Tapio:
Rebuilding Myself

Mia Valkonen:
Kunstformen der Natur
Kunstformen... (osa)


Samalla kun taiteilija Jeff Koons rakentaa Los Angelesiin maailman kalleinta taideteosta, 19 miljoonan euron junainstallaatiota, ja brittitaiteilija Damien Hirst pyytää timanteista ja platinoista tehdystä pääkallosta 75 miljoonaa euroa, Tampereen ammattikorkeakoulusta valmistuu 19 nuorta kuvataiteilijaa. Meistä suurin osa on suomalaismääritelmän mukaan köyhiä: elämme alle 825 eurolla kuukaudessa. Yksi meistä eläisi Hirstin pääkallon hinnalla 7576 vuotta. Suomalaistaiteilijalla on kaksi vaihtoehtoa päästä samanlaisiin rahasummiin kuin Hirst ja Koons. Ensimmäinen vaihtoehto on hyvä markkinointitaktiikka, osaava kansainvälinen galleristi ja pelisilmää. Toinen vaihtoehto on lotota. Todennäköisyys tähtitieteellisiin rahasummiin on molemmissa tapauksissa lähes yhtä pieni.

Onneksi taiteella on meidän valmistuvien mielestä myös muuta arvoa kuin sen näkeminen hyödykkeenä, palveluna tai potentiaalisena sijoituskohteena. Kun taiteesta on tullut tavara, kulutettava hyödyke, on taide jo kuollut. Loppuunmyyty-näyttelyllä haluamme herättää katsojan pohtimaan taiteen markkina-arvoa. Ovatko tekemämme hengentuotteet vain hyödykkeitä vai voivatko ne antaa katsojalle sellaista pääomaa, jota ei pysty tuotteistamaan?

Jokainen tekijä antaa omassa työssään katsojalle taiteen kautta palan itsestään. Lopputöissämme olemme myyneet loppuun itsestämme kaikki ne resurssit, joita meillä on työn tekemiseen ollut. Koska meillä jokaisella on erilainen käsitys taiteesta, näyttely itsessään on katsojalle seikkailu eri maailmoissa ja tunnelmissa. Tästä kaikesta huolimatta olemme tyytyväisiä, jos teokset käyvät myös kaupaksi.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyymme!

Näyttelyt ovat auki yleisölle 8.5.-25.5.2010 ma-to 12-18, pe-su 12-16, Näyttelyyn on vapaa pääsy.

tästä Taidekeskus Mältinrannan sivuille...