täydellinen ympyrä kuva kannesta
sivu 1 sivu 2

Kuvanveistäjä politiikassa

Tällä hetkellä eduskunnassa ei ole ainuttakaan kuvataiteilijaa ajamassa asioitamme. Viime keväänä Pirkanmaalta oli kuitenkin ehdokkaana vihreiden listoilta kuvanveistäjä Paula Nurminen. Ensimmäisen kerran ehdokkaalle kaikki oli uutta.

M.T. Miten olet kokenut mukanaolon poliittisessa päätöksenteossa?
P.N. Kaikella, mitä tekee, on vaikutusta. Parhaimmillaan politiikka vie asioita eteenpäin. Politiikka on yhteisten asioiden hoitoa. On ihana todeta Längelmäellä, että oma panos on merkityksellinen. Tarvitaan intohimoa, että saa jotain aikaiseksi!

M.T. Entä mitä mieltä olet taiteilijasta poliitikkona?
P.N. Taiteilijuus on vahvuus. Luovuudesta on suurta etua, se auttaa näkemään uudenlaisia mahdollisuuksia ja esittämään asioita eri tavoin niin, että ne voivat upota muidenkin poliittisten ryhmien tajuntaan.

Taiteilija voi vaikuttaa poliittisesti myös oman taiteellisen työnsä kautta, onhan sekin julkista työtä. Ja pelkästään taiteilijan ehdokkuudellakin on merkitystä. Mutta – hetkittäin suuremman huomion kuin oma taiteilijuus sai mediassa veljen NHL-kytkennät! Sehän ei ole ihme, sillä tilastojen mukaan taiteen aktiivikäyttäjiä on vain 2% kansasta.

M.T. Mitkä olivat vaaliteemasi?
P.N. ”Perustulolla parempi mieli”; Huoli toimeentulosta vie pahimmillaan yöunetkin. Tukiviidakon selkiyttämiseksi tarvitaan perustulo. Askel kohti perustuloa olisi 1000 euron verottomat tulot kaikille. ”Elävä maaseutu on vihreä”

Paula Nurminen
Paula Nurminen kesäpuuhissa.


jatkuu seuraavalla sivulla >>


sivu 1 sivu 2